Добредојдовте

EnglishShqipMakedonski

 

VisitKumanovo.com е проект на Општина Куманово.

Туристички Перспектива: Импресии од Куманово

Македонија е земја што нуди толку многу различности. Се чини дека секој град има свој уникатен карактер и Куманово не е исклучок. Јас имав среќа да се најдам во Куманово, додека работев како волонтер во Мировниот Корпус. Куманово. Жив, динамичен град, ме пречека со раширени раце. За мене, не постои подобро место во Македонија каде може да се сретнат пријателски лица, забавни луѓе, да се ужива во вкусна локална храна, и да се истражува додека се запознава сложената историја на Балканскиот регион.

– Реган С., 32, Џорџија, САД