Музеј на Христијан Тодоровски-Карпош

Hristijan Karpos
Спомен куќа на командантот на кумановскиот баталјон „Јордан Николов-Орце,” Христијан Тодоровски-Карпош, убиен од страна на бугарскиот окупатор на 7 февруари 1944 година за време на нападот на бугарското воено и полициско упориште во с. Билјача-Прешевско.

Advertisements